תזונה נכונה להתמודדות עם חרדות

Image
0שיתופים

חרדה היא תחושה טבעית ורווחת, אך לעיתים מדובר בהפרעת חרדה שמקשה על תפקוד יומיומי. שינויים בהרגלי תזונה ואכילה נכונה יכולים לסייע בידינו להתמודד עם חרדה. התפריט כולל לא מעט מרכיבים, כשחלקם משרים את הרוגע בגופנו וחלקם מספקים לנו ויטמינים ומינרלים חשובים לשמירה על בריאות תקינה.

אז מה אוכלים?

  • חלבונים – חלבונים כמו סוגי בשר, דגים, ביצים, קטניות ויוגורט יעזרו ביצירת המוליך העצבי סרוטונין המשפר מצב רוח.
  • פירות יער ופירות הדר – הם מכילים רמות גבוהות של ויטמין C אשר עוזר בשחרור הורמון הקורטיזול, הורמון הדחק בגופנו.
  • ברוקולי, כרובית וירקות ירוקים – מכילים את הוויטמין B המורכב שחשוב לבריאות המוח ומצב הרוח.
  • שוקולד מריר – מכיל מגנזיום חשוב להובלת סרוטונין. הוא גם גורם סיפוק ומשפר מצב רוח.
  • שעועית, אורז מלא, גרעינים – מקור מצוין למגנזיום.
  • דגנים מלאים – לחם מלא, פסטה מלאה ואורז בן מכילים סיבים המזינים חיידקים טובים במעי שמייצרים סרוטונין.
  • משקאות חמים – תה ירוק או צמחים אחרים, חלב חם עם דבש או קינמון יכולים גם הם לסייע בהפחתת החרדה.

מומלץ להימנע ככל הניתן ממוצרים מעובדים, אלכוהול, קפאין ומתוקים – הימנעות מהם תורמת גם היא למצב הרוח החיובי.

Scroll to Top